Yasmine og Heptaederets syv sider

Turisten

Minnet har noe kunstnerisk over seg fordi virkeligheten i det har blitt omformet og perfeksjonert av fantasien.
—Henri de Régnier

Turisten er den syvende rollefiguren vi møter i Yasmines søken etter Heptaederet. Utstyrt med et tredje øye (kamera) og en solid rustning (bøttehatt, solbriller, rumpetaske og solkrem) reiser turisten verden rundt, energisk og alltid oppmerksom. «Jeg er en minnejeger!» sier hun.

Turisten beskyldes ofte for å være selve symbolet på overfladisk forbrukerkultur og for å bidra til verdens undergang ved å støtte reiseindustrien, men som enkeltperson søker hen alltid etter mening. Turisten er på jakt etter minner – slike minner som beviser vår eksistens, vår annerledeshet, og det som gjør oss til unike vesener med historier som er interessante å dele med andre. Med alle sanser skjerpet, midt på Piazza San Marco i Venezia eller på toppen av den største pyramiden i Giza, havner turisten i alle slags merkelige situasjoner for å «fange» minner. Psykologen Christof Kuhbandner påpeker: «I prosessen med å skape minner blir en hendelse bare festet i hukommelsen hvis den har en nyhetsverdi som skiller den fra innholdet som allerede er lagret. Dette er grunnen til at en hund med en pinne i munnen vanligvis ikke etterlater seg noe betydelig spor i minnet, i motsetning til en hund som spiller piano.»

Prøver ikke kunstverket også å spille piano, for å bli innprentet i hukommelsen vår? Er det ikke kunstverkets eksepsjonelle, unike og eksotiske karakter som gjør at vi lagrer det i minnet? Og er ikke hukommelsen den beste kunstkritikeren?

Turistens minner får utfolde seg i denne utstillingen, med verk av Daniel Buren, Sol Calero og Dominique Gonzalez-Foerster.

Ta turen til Permanenten og Kafé Mat & Prat på Engensenteret sykehjem for å se utstillingen, og les mer om hva som foregår i hodet på denne rollefiguren i Side Magazine-utgaven om Turisten.

—Yasmine d’O.



Kunstnere
Daniel Buren →
Sol Calero →
Dominique Gonzalez-Foerster →


Sted
Permanenten
(KODE 1)
Nordahl Bruns gate 9
5014 Bergen


Kafé Mat & Prat
Teatergaten 43
5010 Bergen




Kommende arrangementer

Utstilling

Arrangementssteder

Exhibitions

Side venues


Dato

Tid

Begivenhet

Sted


sep 8, torsdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste
ved Kafé Mat & Prat

Kantinen på Engensenteret, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (ramen & kake)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, reservasjon kreves)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (kafé)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her

Språk: Norsk & engelsk


at Kafé Mat & Prat



sep 9, fredag

14:00–15:30

Turisten
Offisiell åpning ved Kafé Mat & Prat
Møt Turisten ved La Cantina de la Touriste: kunstner-introduksjoner med Sol Calero og deltakere ved Kafé Mat & prat/Ny sjanse




at Kafé Mat & Prat



sep 9, fredag

17:00–19:00

Turisten
Offisiell åpning ved Permanenten
Møt Turisten: kunstner-introduksjoner med Dominique Gonzalez-Foerster og Sol Calero.




at Permanenten (KODE 1)



sep 22, torsdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Middag med Godfrey I

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (22-24. september) vil Middag med Godfrey servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Middag med Godfrey er et pop-up mat konsept av Godfrey Manoharan. Konseptet ble gjenomført for første gang på Victoria Cafe & Pub, februar 2022, hvor interessen var så høy at det ble fullbooket med en gang. På kort tid har mat pop-up konseptet tatt Bergen med storm og snart ekspanderer konseptet til Oslo. Med fokus på autentisk tamilsk mat fra Sri Lanka inviterer Manoharan alle med på en smaksopplevelse man sent vil glemme.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



sep 23, fredag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Middag med Godfrey I

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (22-24. september) vil Middag med Godfrey servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Middag med Godfrey er et pop-up mat konsept av Godfrey Manoharan. Konseptet ble gjenomført for første gang på Victoria Cafe & Pub, februar 2022, hvor interessen var så høy at det ble fullbooket med en gang. På kort tid har mat pop-up konseptet tatt Bergen med storm og snart ekspanderer konseptet til Oslo. Med fokus på autentisk tamilsk mat fra Sri Lanka inviterer Manoharan alle med på en smaksopplevelse man sent vil glemme.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



sep 24, lørdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Middag med Godfrey I

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (22-24. september) vil Middag med Godfrey servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Middag med Godfrey er et pop-up mat konsept av Godfrey Manoharan. Konseptet ble gjenomført for første gang på Victoria Cafe & Pub, februar 2022, hvor interessen var så høy at det ble fullbooket med en gang. På kort tid har mat pop-up konseptet tatt Bergen med storm og snart ekspanderer konseptet til Oslo. Med fokus på autentisk tamilsk mat fra Sri Lanka inviterer Manoharan alle med på en smaksopplevelse man sent vil glemme.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



sep 29, torsdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Petter Beyer

Kantinen på Engensenteret, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (29. september-01. oktober) vil Petter Beyer servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her


at Kafé Mat & Prat



sep 30, fredag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Petter Beyer

Kantinen på Engensenteret, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (29. september-01. oktober) vil Petter Beyer servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her


at Kafé Mat & Prat



okt 1, lørdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Petter Beyer

Kantinen på Engensenteret, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (29. september-01. oktober) vil Petter Beyer servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her


at Kafé Mat & Prat



okt 6, torsdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Morten Tungesvik

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (06-08. oktober) vil Morten Tungesvik servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Morten Tungesvik har jobbet på topprestauranter i Oslo, London og New York. Han var med på å starte Bare i Bergen, og er nå matansvarlig for HotMat.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 7, fredag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Morten Tungesvik

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (06-08. oktober) vil Morten Tungesvik servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Morten Tungesvik har jobbet på topprestauranter i Oslo, London og New York. Han var med på å starte Bare i Bergen, og er nå matansvarlig for HotMat.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 8, lørdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Morten Tungesvik

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (06-08. oktober) vil Morten Tungesvik servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Morten Tungesvik har jobbet på topprestauranter i Oslo, London og New York. Han var med på å starte Bare i Bergen, og er nå matansvarlig for HotMat.


Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 13, torsdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Klint

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (13-15. oktober) vil Klint servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Klint har lang erfaring fra restaurantkjøkken som tidligere kjøkkensjef på Allmuen, souschef på Katla og kjøkkensjef Bon Lio. Klint har også utviklet menyer for blant annet Dirty Vegan og arbeider nå med et nytt spennende konsept i Oslo.

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 14, fredag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Klint

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (13-15. oktober) vil Klint servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Klint har lang erfaring fra restaurantkjøkken som tidligere kjøkkensjef på Allmuen, souschef på Katla og kjøkkensjef Bon Lio. Klint har også utviklet menyer for blant annet Dirty Vegan og arbeider nå med et nytt spennende konsept i Oslo.

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 15, lørdag

14:00–16:00

Turisten
Brettspill på La Cantina de la Touriste

Velkommen til La Cantina de la Touriste på lørdag og søndag, hvor vi setter frem brettspill, kaffe og kake. Det er også lov til å ta med tegneblokk, strikketøyet — eller bare munntøyet. Kom som du er!


at Kafé Mat & Prat



okt 15, lørdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Klint

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (13-15. oktober) vil Klint servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Klint har lang erfaring fra restaurantkjøkken som tidligere kjøkkensjef på Allmuen, souschef på Katla og kjøkkensjef Bon Lio. Klint har også utviklet menyer for blant annet Dirty Vegan og arbeider nå med et nytt spennende konsept i Oslo.

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 16, søndag

14:00–16:00

Turisten
Brettspill på La Cantina de la Touriste

Velkommen til La Cantina de la Touriste på lørdag og søndag, hvor vi setter frem brettspill, kaffe og kake. Det er også lov til å ta med tegneblokk, strikketøyet — eller bare munntøyet. Kom som du er!


at Kafé Mat & Prat



okt 20, torsdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Middag med Godfrey II

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (20-22. oktober) vil Middag med Godfrey servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Middag med Godfrey er et pop-up mat konsept av Godfrey Manoharan. Konseptet ble gjenomført for første gang på Victoria Cafe & Pub, februar 2022, hvor interessen var så høy at det ble fullbooket med en gang. På kort tid har mat pop-up konseptet tatt Bergen med storm og snart ekspanderer konseptet til Oslo. Med fokus på autentisk tamilsk mat fra Sri Lanka inviterer Manoharan alle med på en smaksopplevelse man sent vil glemme.

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 21, fredag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Middag med Godfrey II

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (20-22. oktober) vil Middag med Godfrey servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Middag med Godfrey er et pop-up mat konsept av Godfrey Manoharan. Konseptet ble gjenomført for første gang på Victoria Cafe & Pub, februar 2022, hvor interessen var så høy at det ble fullbooket med en gang. På kort tid har mat pop-up konseptet tatt Bergen med storm og snart ekspanderer konseptet til Oslo. Med fokus på autentisk tamilsk mat fra Sri Lanka inviterer Manoharan alle med på en smaksopplevelse man sent vil glemme.

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 22, lørdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Middag med Godfrey II

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (20-22. oktober) vil Middag med Godfrey servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Middag med Godfrey er et pop-up mat konsept av Godfrey Manoharan. Konseptet ble gjenomført for første gang på Victoria Cafe & Pub, februar 2022, hvor interessen var så høy at det ble fullbooket med en gang. På kort tid har mat pop-up konseptet tatt Bergen med storm og snart ekspanderer konseptet til Oslo. Med fokus på autentisk tamilsk mat fra Sri Lanka inviterer Manoharan alle med på en smaksopplevelse man sent vil glemme.

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 27, torsdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Michelle Zhao & Lorayne Teo

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken (27-29. oktober) på La Cantina de la Toursite presenterer Michelle og Lorayne et treretters måltid med smaker fra deres hjemland. Først ut er en salat fra Yunnan, som ofte spises under Ching Ming-festivalen (Gravfeiedagen), etterfulgt av en hverdagsrett med nudler fra Singapore, og avslutningsvis en ny tolkning av en klassisk Sørøst-Asiatisk dessert.

Michelle Zhao bor i Bergen, og vokste opp i den sørlige provinsen Yunnan i Kina. Hun er medeier av restauranten Banzha som åpnet i mai 2022. Michelle inviterer gjerne til middag hjemme, hvor hun hovedsakelig lager mat fra Yunnan. Å spre glede, å være i godt selskap og samtidig spise deilig mat er noe av det beste hun vet.

Lorayne Teo er fra Singapore og har bodd i Bergen de siste årene. Hun er glad i å lage mat for andre og dele maten hun er oppvokst med, med folk i sitt andre hjemland, Norge. Lorayne gleder seg til å dele smaker fra Sørøst-Asia med gjestene i La Cantina.

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 28, fredag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Michelle Zhao & Lorayne Teo

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken (27-29. oktober) på La Cantina de la Toursite presenterer Michelle og Lorayne et treretters måltid med smaker fra deres hjemland. Først ut er en salat fra Yunnan, som ofte spises under Ching Ming-festivalen (Gravfeiedagen), etterfulgt av en hverdagsrett med nudler fra Singapore, og avslutningsvis en ny tolkning av en klassisk Sørøst-Asiatisk dessert.

Michelle Zhao bor i Bergen, og vokste opp i den sørlige provinsen Yunnan i Kina. Hun er medeier av restauranten Banzha som åpnet i mai 2022. Michelle inviterer gjerne til middag hjemme, hvor hun hovedsakelig lager mat fra Yunnan. Å spre glede, å være i godt selskap og samtidig spise deilig mat er noe av det beste hun vet.

Lorayne Teo er fra Singapore og har bodd i Bergen de siste årene. Hun er glad i å lage mat for andre og dele maten hun er oppvokst med, med folk i sitt andre hjemland, Norge. Lorayne gleder seg til å dele smaker fra Sørøst-Asia med gjestene i La Cantina.

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



okt 29, lørdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Michelle Zhao & Lorayne Teo

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken (27-29. oktober) på La Cantina de la Toursite presenterer Michelle og Lorayne et treretters måltid med smaker fra deres hjemland. Først ut er en salat fra Yunnan, som ofte spises under Ching Ming-festivalen (Gravfeiedagen), etterfulgt av en hverdagsrett med nudler fra Singapore, og avslutningsvis en ny tolkning av en klassisk Sørøst-Asiatisk dessert.

Michelle Zhao bor i Bergen, og vokste opp i den sørlige provinsen Yunnan i Kina. Hun er medeier av restauranten Banzha som åpnet i mai 2022. Michelle inviterer gjerne til middag hjemme, hvor hun hovedsakelig lager mat fra Yunnan. Å spre glede, å være i godt selskap og samtidig spise deilig mat er noe av det beste hun vet.

Lorayne Teo er fra Singapore og har bodd i Bergen de siste årene. Hun er glad i å lage mat for andre og dele maten hun er oppvokst med, med folk i sitt andre hjemland, Norge. Lorayne gleder seg til å dele smaker fra Sørøst-Asia med gjestene i La Cantina.

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



nov 3, torsdag

17:00–19:00

Turisten
Utstillingsvandring med gjest: Ida Lødemel Tvedt

Vi starter utstillingvandringen på KODE 1, hvor vi sammen opplever utstillingene med arbeider av Daniel Buren og Dominique Gonzalez-Foerster.

På vandringen har vi med oss forfatter og Side Magazine-bidragsyter, Ida Lødemel Tvedt.
Tekstene hennes har stått på trykk i N+1, Guernica, Das Magazin, Vagant, Dag og Tid, og en rekke andre publikasjoner. I 2021 ble hun tildelt Arne Hestenes journalistpris. Hun har skrevet teksten “Disorientation Station” til Side Magazine sin utgave av “The Tourist” (kan leses/kjøpes på Bergen Assemblys kontor, på Bergen Kunsthall, på KODE eller gjennom Bergen Assemblys nettbutikk.) I løpet av vandringen kommer Ida Lødemel Tvedt til å lese høyt fra sin tekst i Side Magazine, og fra sin bok Marianegropen.

I slutten av vandringen ender vi opp på La Cantina de la Tourist (Kafé Mat & prat), som i tillegg til å være en fungerende kantine/restaurant, også er et kunstverk av Sol Calero. Vi fortsetter samtalen her.

(Språk: engelsk)


at Permanenten (KODE 1)



nov 3, torsdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Lotta Olsson (Lola)

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (03-05. november) Lotta Olsson (Lola) servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Lotta Olsson er eier og kjøkkensjef på Lola i Bergen. “For meg er det viktigste å skape en plass der gjester og ansatte senker skuldrene og har det fint sammen. Maten vi lager på Lola er ærlig, med store, rene smaker som man blir glad av. Til vår helg på La Cantina tar jeg med en gedigen erfaring fra profesjonelle kjøkken og restauranter i forskjellige land. Det skal bli fint å føre videre det jeg har lært til alle på kjøkkenet, på samme måte som jeg vil lære nye smaker og kombinasjoner for å skape noe godt og gøy til helgens gjester. Menyen blir, akkurat som på Lola, satt sammen av fine råvarer som vi smaksetter på vår egen måte: Med impulser fra hele verdens krydderhylle.”

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



nov 4, fredag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Lotta Olsson (Lola)

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (03-05. november) Lotta Olsson (Lola) servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Lotta Olsson er eier og kjøkkensjef på Lola i Bergen. “For meg er det viktigste å skape en plass der gjester og ansatte senker skuldrene og har det fint sammen. Maten vi lager på Lola er ærlig, med store, rene smaker som man blir glad av. Til vår helg på La Cantina tar jeg med en gedigen erfaring fra profesjonelle kjøkken og restauranter i forskjellige land. Det skal bli fint å føre videre det jeg har lært til alle på kjøkkenet, på samme måte som jeg vil lære nye smaker og kombinasjoner for å skape noe godt og gøy til helgens gjester. Menyen blir, akkurat som på Lola, satt sammen av fine råvarer som vi smaksetter på vår egen måte: Med impulser fra hele verdens krydderhylle.”

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



nov 5, lørdag

11:00–15:00

Turisten
Drop-in familieverksted: postkort

Bli med oss, mens vi inntar posisjonen som turist i Bergen. For dette familieverkstedet, så lager vi egne, personlige postkort, som vi får lov til å sende til den vi vil. Kanskje en slektning? Eller en venn?

Språk: norsk


at Permanenten (KODE 1)



nov 5, lørdag

19:00–22:00

Turisten
La Cantina de la Touriste: Gjestekokk-middag med Lotta Olsson (Lola)

Kantinen på Engen behandlingssenter, Kafé Mat & prat forvandles til La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 8. september – 6. november 2022 - Yasmine Heptaederets syv sider!

Kunstneren Sol Calero presenterer en levende, permanent installasjon i kantinen drevet av Ny sjanse, et arbeidskvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen.

Under Bergen Assembly 2022, vil gjestekokker i samarbeid med Ny Sjanse servere unike ukentlige tre-retters menyer for 300 NOK.

Denne uken, (03-05. november) Lotta Olsson (Lola) servere sin unike ukentlige meny sammen med Ny sjanse.

Lotta Olsson er eier og kjøkkensjef på Lola i Bergen. “For meg er det viktigste å skape en plass der gjester og ansatte senker skuldrene og har det fint sammen. Maten vi lager på Lola er ærlig, med store, rene smaker som man blir glad av. Til vår helg på La Cantina tar jeg med en gedigen erfaring fra profesjonelle kjøkken og restauranter i forskjellige land. Det skal bli fint å føre videre det jeg har lært til alle på kjøkkenet, på samme måte som jeg vil lære nye smaker og kombinasjoner for å skape noe godt og gøy til helgens gjester. Menyen blir, akkurat som på Lola, satt sammen av fine råvarer som vi smaksetter på vår egen måte: Med impulser fra hele verdens krydderhylle.”

Åpningstider
tirsdag–fredag, 11:00–15:00 (åpen kafé, lunsj)
torsdag–lørdag, 19:00–21:00 (middag med gjestekokker, bord må reserveres)
lørdag–søndag, 12:00–17:00 (åpen kafé, ramen)

Middag er kun tilgjengelig via forhåndsbestilling.
Bestill ditt bord her




at Kafé Mat & Prat



nov 6, søndag

11:00–15:00

Turisten
Drop-in familieverksted: postkort

Bli med oss, mens vi inntar posisjonen som turist i Bergen. For dette familieverkstedet, så lager vi egne, personlige postkort, som vi får lov til å sende til den vi vil. Kanskje en slektning? Eller en venn?

Språk: norsk


at Permanenten (KODE 1)



nov 6, søndag

12:00–17:00

Turisten
Vi lager arepa med Sol Calero og Rebeca Pérez Gerónimo

Bli med oss på et siste måltid ved La Cantina de la Touriste under Bergen Assembly 2022, søndag 6.november!
Førstemann til mølla!

Kunstneren bak La Cantina de la Touriste, Sol Calero, og hennes studio-manager, Rebeca Pérez Gerónimo, lager arepa for oss i installasjonen som under Bergen Assembly 2022 har fungert som både kafé og restaurant.

Deltakelse er gratis og krever ingen forhåndsregistrering.


at Kafé Mat & Prat