Yasmine og Heptaederets syv sider

Mopedisten

Poeten er virkelig en ildtyv. Menneskeheten, og til og med dyrene, er hans byrde; han må sørge for at hans oppfinnelser lever og ånder: Hvis det han bringer tilbake fra underverdenen, har en form, tilbyr han form; hvis det er formløst, tilbyr han formløshet.
—Arthur Rimbaud

På sin lekre sykkel, med håret flagrende i vinden og et salig smil på leppene, suser Mopedisten av gårde. «Snakkes aldri!» roper hun, og legger til i full fart: «Bevegelse er både målet og middelet for meg: Alt som finnes i verden – selv den mest marginale ting – kan bli mitt her og nå på et øyeblikk.» Tankene hennes følger aldri en rett linje. Krumninger og buktninger, kurver og buer er hennes raison d’être – hennes eksistensgrunnlag. Fjerne er de opptråkkede stiene, de effektive rutene fra A til B, fanget i vanens tvangstrøye. Som den omflakkende og utrettelige poeten hun er, driver hun av gårde etter instinktene. Som en rullende stein, uten noe presist mål, følger hun vagabondens tankegang. Hun passer på å bevege seg utenfor allfarvei, og det finnes ikke et hjørne av det fysiske eller mentale universet som hun ikke kan nå.

Mopedisten er erfaren i analogisk tenkning, og skaper nye tilknytninger mellom tilfeldige ting hun kommer over på sin snirklete vei. Disse forbindelsene, som tilfører mening til historiene som hun bringer med seg tilbake, vil forandre vårt syn på verden på en måte som setter varige spor. For, kjære Mopedist, er det ikke drømmene dine som skaper virkeligheten, og gjør den håndgripelig?

For å blåse liv i rollefiguren Mopedisten samler denne utstillingen de vandrende verkene til Denicolai & Provoost, Katia Kameli og Shirin Sabahi.

Ta turen til Bryggens Museum for å se utstillingen, og finn ut mer om hva som foregår i hodet til denne rollefiguren, ved å lese Side Magazine-utgaven om Mopedisten.

—Yasmine d’O.Kunstnere
Denicolai & Provoost →
Katia Kameli →
Shirin Sabahi →


Sted
Bryggens Museum
Dreggsalmenningen 3
5003 Bergen
Kommende arrangementer

Utstilling

Arrangementssteder

Exhibitions

Side venues


Dato

Tid

Begivenhet

Sted


sep 10, lørdag

12:00–13:30

Mopedisten
Offisiell åpning ved Bryggens Museum
Møt Mopedisten: kunstner-introduksjoner med Denicolai & Provoost, Katia Kameli, og Shirin Sabahi.
at Bryggens Museumsep 29, torsdag

17:00–19:00

Mopedisten
Utstillingsvandring med gjest: Dipha Thiruchelvam

Som en del av denne utstillingsvandringen, fokuserer vi hovedsaklig på verket, Eyeliner (2022) av kunstner-duoen Denicolai & Provoost. Med på vandringen er Bergen Assembly-ansatt og prosjekt-koordinator, Dipha Thiruchelvam, og en av utlånerne som ble valgt ut av kunstnerne til Eyeliner.

Bli med oss gjennom Bryggens Museum og oppdag nye sider ved rollefiguren Mopedisten.

Deltakelse er gratis.


at Bryggens Museumokt 1, lørdag

14:00–16:00

Mopedisten
Utstillingsvandring med aktivitet: Et objekts historie

Som en del av denne utstillingsvandringen, inviterer vi deg til å dele historien eller en historie bak et medbragt objekt. Tanken er at det gjennom denne aktiviteten vil gi en ny måte å se utstillingen.
Det er ikke obligatorisk å dele, men vi håper å sammen kunne skape en avslappet, varm og åpen atmosfære.

Deltakelse er gratis.


at Bryggens Museumokt 2, søndag

11:00–13:00

Mopedisten
Familieverksted: Ting og deres historie

For dette verkstedet, oppmuntrer vi deg til å ta med en ting eller et foto av en ting som har en interessant fortelling, en morsom historie, eller en mystisk betydning.
Vi kommer til å sammen dele fortellinger og dermed bygge et midlertidig museum bestående av våre personlige ting. Vi vil også ha lesestund, hvor vi leser høyt fra boken Kubbe lager museum—en bildebok om det å samle på skatter.

Deltakelse er gratis.


at Bryggens Museumokt 2, søndag

13:00–15:00

Mopedisten
Samling: Gjenstandene og deres historie

Har du noen gang lurt på hva som foregår bak kulissene på et museum? Hva er egentlig museets roller, hva skjer med gjenstandene når de kommer til museet, og hvor kommer de fra? Hvorfor samler vi? Når og hvordan oppstod museene? Hva skjer med objekter når de inngår i en samling? Vi inviterer publikum til å bli med oss på en «Gatherings» (Samling), hvor vi sammen med ansatte ved Bymuseet i Bergen, Kari Skarprud Pettersen (utstillings- og formidlingsleder) og Sølvi Vik (samlingsleder), får et innblikk i hvordan museer jobber med gjenstander og historiefortelling.

Arrangementet er et samarbeid mellom Bymuseet i Bergen og Bergen Assembly, i forbindelse med utstillingene Eyeliner (Denicolai & Provoost), Stream of Stories (Katia Kameli) og Pocket Folklore (Shirin Sabahi), og en del av formidlingsprogrammet til Bergen Assembly. Utstillingene kan du se på Bryggens Museum. Samtalen foregår på norsk.

Deltakelse er gratis, men krever at du registrerer deg på forhånd via e-post.

Språk: Norsk


at Bryggens Museumnov 5, lørdag

15:00–16:00

Mopedisten
Utstillingsvandring med Ivo Proovost

Bli med oss på en utstillingsvandring med en av kunstnerene bak Eyeliner, som er utstilt som en del av Mopedisten ved Bryggens Museum.

Ingen påmelding nødvendig.

Språk: engelsk


at Bryggens Museum